יום ראשון, 30 במרץ 2014

היי לכולם, בוקר טוב
לא הצלחנו ליצור איתכם קשר.. לכן לא נוכל לעשות את הרפלקציה במשותף.
כל קבוצה (מגני תקווה ומטייבה) צריכה לעשות את הרפלקציה בנפרד לאור התקלות בתקשורת.
אלו ההוראות לכתיבת הרפלקציה, נשמח אם תענו על זה בהקדם..

משוב (רפלקציה) מפגשי "חיים בסרט":

1.כיצד אתם מרגישים בתום הפרויקט?2. מה היו הקשיים בהם נתקלתם? וכיצד הגעתם לפתרון?(התייחסו לשפה,שימוש בטכנולוגיה, התרבויות השונות, חלוקת התפקידים ועוד....)3.מה תרומת הפרויקט לידע שלכם בפרט, ולחיים שלכם בכלל4.   מה הכי אהבתם בתהליך?5.מה הייתם מציעים לשפר בפרויקט זה?

מאי עמית עדן יובל וגילה.

תגובה 1:

  1. היי לכולם, זו הרפלקציה שכתבנו במהלך השיעור, נשמח אם תוכלו להעלות את הרפלקציה שלכם כדי שנוכל להמשיך בעבודה..
    1. בתום הפרוייקט, אנו מרגישים מסופקים ושבעי רצון- שהצלחנו לגשר על הפערים החברתיים וליצור סרטון משותף עם החברים מטייבה. כמו כן, נורא נהנו מהעשייה וגילינו שאנו מסוגלים לעבוד ברצונות ולהגיע להשיגים שלא חשבנו שנוכל להגיע אליהם- לרשום עלילה של סיפור, לכתוב תסריט, לביים סרט לערוך אותו ולחשוב על רעיונות יצירתיים הן לשם הסרט ולסרט והן לכרזה. אלו דברים שלא מובנים מאליו וללא שיתוף הפעולה וסיעור המוחות בינינו ובין חברי הקבוצה לא היינו מצליחים להגיע למטרה זו.
    2.אחד הקשיים המשמעותיים שנתקלנו במהלך עשיית העבודה הייתה התקשורת עם הקבוצה מטייבה שהתבטאה במיויחד בתקשורת בבלוג ואותה לא הצלחנו לפתור.
    קושי נוסף שנתקלנו בו היה מציאת הדילמה החברתית שבה נעסוק מפאת התרבויות השונות ולכן היה קשה לנו למצוא נושא משותף שידבר לכולם. פתרנו את קושי זה בכך שבחנו דילמה חברתית כללית צימצמנו ועידנו אותה במטרה להגיע לדילמה שתיגע לכולם.
    3.הפרויקט תרם לנו מאוד לידע הפרטי בעקבות זה שלמדנו לקבל את השונה ולא להתייחס להבדלי דת גזע ומין למדנו המון מידע חדש על התרבות שלהם ואיך היא מתנהלת. זכינו ללמוד על הדילמות החברתיות המשמעותיות בתרבות ובאזור המגורים שלהם. המידע הוסיף לנו המון לחיים, לדעת לקבל את השונה, ללא לשפוט לפי סטיגמות חברתיות.
    4.הכי אהבנו בתהליך את העבודה למען המטרה המשותפת תוך גישור על הפערים החברתיים והשפה. כמו כן, אהבנו לגלות כי יש ביכולתנו את האפשרות לעשות פרוייקט גדול הכולל כתיבת סיפור תסריט, ביום, ועריכת סרט וכרזה דברים שלרובנו לא יוצא לעשות בחיי היום יום ולא יוצא להתמודד איתם במסגרת הלימודים. ושמחנו לראות כי אנו מצליחים לעמוד במשימה ולעשות את המיטב.
    5. היינו מציעים לשפר בפרוייקט את מספר המפגשים עם טייבה במיוחד לאור הקשל התקשורתי בינינו. לדעתנו היינו צריכים להיפגש עם טייבה בנוסף לפגישות המוקדשות לעבודה על הפרוייקט שבהן נוכל להכיר, כדי ללמוד ולהנות עם טייבה מעבר למסגרת הלימודים והפרוייקט. יתרה מכך היינו מגדילים את מספר המפגשים לצורך העבודה על הפרוייקט, שוב, מפאת הקשל התקשורתי. התלות במחשב ובתקשורת דרך המחשב הייתה נורא בעייתית ופגישה של פנים מול פנים לא תלויה במחשב ולכן יכולה לפתור זאת. כמו כן יש לעלות בטייבה את החשיבות של הפרוייקט לצורך שהנטל על כל קבוצה (מגני תקווה ומטייבה) יהיה זהה ולא יווצר מצב בו לקבוצה אחת יותר חשוב ולכן רוב העשייה והנטל "נופל" עליה.

    השבמחק